Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов за

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов за
Коментари Харесай

Мадуро се огъна: Готов е да преговаря със САЩ и опозицията

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че е подготвен за пряк разговор с президента на Съединени американски щати.
" Ако има почитание сред държавните управления, без значение какъв брой огромни са Съединените щати и в случай че има разговор, продан на достоверна информация, по-късно бъдете сигурни, можем да създадем нов вид връзки ", сподели Мадуро в изявление за американския вестник Washington Post.
Според вестника това е първото изявление на водача на Венецуела американска медия от февруари предходната година.
Мадуро също означи, че е подготвен да беседва с (лидера на опозицията) Хуан Гуайдо, само че не е склонен с настояванията му опозицията да подаде оставка. " Гуайдо е виновен за загубата на Националното заседание. Той и грешките му. Не ме обвинявайте в този момент. Сега той би трябвало да дава отговор на Съединени американски щати ", сподели Мадуро.
Той съобщи, че избира да приказва непосредствено с президента на САЩ Доналд Тръмп. " Вярвам, че (държавният секретар на  САЩ, б.р.) Майк Помпео се е провалил във Венецуела и е виновен за неуспеха на Доналд Тръмп в политиката си към страната ни.
Мисля, че Тръмп имаше отвратителни съветници за Венецуела. (Бившият консултант по сигурността) Джон Болтън, Майк Помпео (специален представител на САЩ за Венецуела) и Елиът Ейбрамс го доведоха до неверна визия ", сподели президентът на латиноамериканската страна.
Венецуела е обект на доста тежки американски наказания, а страната е измъчвана от хиперинфлация и недостиг на артикули от първа нужда. Страната е в интернационална изолираност, като поддържа положителни връзки с едвам няколко страни. Най-големият ѝ покровител и съдружник остава Русия. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР