Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов да

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че е готов да
Коментари Харесай

Мадуро със сигнал, че може да говори с Тръмп когато дойде време

Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че е " подготвен " да беседва с американския президент Доналд Тръмп, който по-рано съобщи, че е отворен за среща с водача на социалистите, с цел да разиска излизането му от властта, заяви Агенция Франс Прес.
" Когато пристигна време, съм подготвен да приказвам с почитание с президента Доналд Тръмп ", съобщи Мадуро пред държавната осведомителна организация на Венецуела AVN, съобщи БГНЕС.
Тръмп сподели, че " може би ще намерения за " среща с Мадуро в изявление за Axios, оповестено в неделя, само че той промени курса в Twitter в понеделник. " Моята администрация постоянно е стояла на страната на свободата и независимостта и срещу потисническия режим на Мадуро! Бих се срещнал с Мадуро единствено, с цел да обсъдим едно нещо: мирното му овакантяване на властта! " сподели Тръмп.
Мадуро не загатна съответно цитатите на Тръмп, само че сподели, че " по същия метод, по който приказвах с Джо Байдън, мога да приказвам с Тръмп ". Кандидатът на Демократите ще се яви на изборите за президент на Съединени американски щати против Доналд Тръмп през ноември. Мадуро се срещна с Байдън през 2015 година, когато последният беше вицепрезидент на Барак Обама.
Вашингтон е един от основните съдружници на опозиционния водач на Венецуела Хуан Гуайдо, само че тази поддръжка понижа, защото предизвикването на ръководителя на Народното събрание против властта на Мадуро загуби тласъка си. Гуайдо провокира безредица преди 18 месеца, обявявайки се за изпълняващ длъжността президент, откакто Народното събрание, следен от опозицията, разгласи Мадуро за грабител при преизбирането му през 2018 година в избори, които се считат за фалшифицирани.
Съединени американски щати бяха една от първите от повече от 50 страни, които признаха претенциите на Гуайдо - България също е измежду тях, а администрацията на Тръмп ускори глобите против Мадуро и неговия вътрешен кръг в опит да го лиши от доходи и да го принуди да подаде оставка.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР