Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че Китай ще помогне

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро съобщи, че Китай ще помогне
Коментари Харесай

Мадуро: Могат да ме убият, ако отида на сесията на ООН в Ню Йорк

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заяви, че Китай ще помогне за възобновяване на стопанската система на латиноамериканската страна , осведомят международни организации.

След завръщането си от аудиенция в Пекин Мадуро разгласи, че Венецуела ще удвои износа на нефт за Китай до 1 милион барела дневно.

 Мадуро търси съглашения с „ огромната сестра” Китай
Мадуро търси съглашения с „ огромната сестра ” Китай

Мадуро разгласи след кацането си в Пекин тази нощ, че е пристигнал с " огромни упования "

Мадуро акцентира, че китайското държавно управление ще финансира развиването на петролния бранш в страната му , с цел да се усили производството.

През последното десетилетие Китай отпусна заем на членката на ОПЕК от 50 милиарда $ . Каракас връща заема с петролни доставки. Латиноамериканската страна към момента дължи 20 милиарда $ на Пекин.

В същото време Мадуро заяви, представен от АП, че може да анулира плануваното посещаване в Съединени американски щати през идната седмица, тъй като се безпокои, че съперниците му могат да се опитат да го убият , в случай че пътува в чужбина.

Мадуро разясни, че се е надявал да взе участие на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк , на която не е бил от 2015 година, с цел да се бори с американската акция на ненавист към социалистическото му държавно управление.

Но той акцентира, че съперниците му, подкрепяни от Съединени американски щати, не престават да търсят способи за отстраняването му и от съображения за сигурност може да пропусне сесията.

" Все още премислям дали да отида на Общото заседание на Организация на обединените нации , тъй като знаете, че те се пробват да ме убият ", сподели той.

" Това е непрекъсната интрига ", счита Мадуро.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР