Президентът на Венецуела Николас Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори в

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори в
Коментари Харесай

Николас Мадуро поиска предсрочни парламентарни избори във Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро изиска предварителни парламентарни избори в страната. Това стана по време на протест на негови последователи в Каракас.

 © Архив
" Те желаят избори? Ние ще проведем парламентарни избори ", сподели Мадуро в тирада, която беше предавана онлайн в Туитър. Мадуро посочи, че предлагането за вота ще се преглежда в Конституционната асамблея на Венецуела и в разискването му ще бъде призовано популацията на страната.

Мадуро още веднъж сподели, че е подготвен във всеки един миг да стартира разговор с политическите си съперници. " Потвърждавам, че подкрепям самодейността на Мексико, Уругвай и Боливия да стартираме народен разговор, за разрешаване на проблемите сред венецуелците ", бяха думите на Мадуро.

По-рано президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор съобщи, че страната му може да одобри договаряния сред държавното управление на Венецуела и опозицията, в случай че и двете страни се съгласят да стартират такива.

Мандатът на настоящия парламент – Националната асамблея – изтича при започване на 2021 година В сегашния миг, цялостно болшинство в законодателния орган имат политическите съперници на Мадуро.

На 23 януари водачът на опозицията и ръководител на Народното събрание Хуан Гуайдо се разгласи за изпълняващ длъжността краткотраен президент на страната. Той беше приет от Съединени американски щати, страните от " Групата Лима " като се изключи Мексико, Организацията на американските страни и още редица други страни.

Европейските страни, измежду които Англия, Германия, Испания, Холандия и Франция оповестиха, че ще признаят Гуайдо за краткотраен президент в случай че Николас Мадуро не свика нови президентски избори до 8 дни.

В поддръжка на Мадуро се оповестиха Русия, Иран, Китай, Турция, Беларус, Боливия, Никарагуа и Салвадор. Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш прикани към разговор за излизане от рецесията.
 Високопоставен военачалник мина на страната на опозицията във Венецуела Високопоставен военачалник мина на страната на опозицията във Венецуела
Високопоставен военачалник застана на страната на опозицията. Той призна опозционера Хуан Гуайдо за законен президент и прикани военните да създадат същ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР