Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат
Коментари Харесай

Президентът Мадуро оцеля при опит за атентат с дронове

Президентът на Венецуела Николас Мадуро оцеля при опит за атентат с дронове, натоварени с експлозиви. Той е незасегнат, ранени са седем кадети от националната армия, потърпевши измежду членовете на държавното управление няма. 

Инцидентът стана на церемонията във връзка 81-ата годишнина от основаването на армията, когато Мадуро държеше тирада пред над 17 000 военни в центъра на Каракас, която бе излъчена по малкия екран.  По време на речта си Мадуро съобщи, че " Часът на икономическото възобновяване е настъпил ". Секунди по-късно той и брачната половинка му погледнаха нагоре, очевидно стреснати. След това камерата сподели по какъв начин строените бойци се разпръсват и побягват, преди сигналът да бъде пресечен, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция. 

" Това беше опит да бъда погубен ", съобщи Мадуро в тирада след случая, добавяйки, че събраните до момента данни сочат за дейности на крайната десница, работеща взаимно с колумбийци. Мадуро акцентира, че съгласно него колумбийският президент Сантос също носи отговорност за случилото се.

Високопоставен източник в колумбийското президентство дефинира като неоснователни обвиняванията на венецуелския президент Николас Мадуро, че колумбийският му сътрудник Хуан Мануел Сантос е забъркан в атентат против него. 

Междувременно незнайна до момента група, наричаща се " Войници в тениски " ( " Soldiers in T-shirts " ), съобщи, че е пробвала да извърши нападение против президента с два безпилотни летателни апарата, натоварени с експлозиви. Войници на държавното управление ги свалили, преди да го доближат, се споделя в туит, чиято меродавност не е тествана, осведоми ТАСС. " Не успяхме през днешния ден, само че е въпрос на време ", прибавя групировката. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР