Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че скоро ще се

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че скоро ще се
Коментари Харесай

Венецуела премахва пет нули от боливара

Президентът на Венецуела Николас Мадуро разгласи, че скоро ще се махнат пет нули от номиналите на националната валута боливар, съобщи организация " Франс прес ".

По оценка на Международния валутен фонд инфлацията в обхванатата от икономическа и политическа рецесия Венецуела може да доближи 1 000 000 % тази година.

" На 20 август влиза в деяние проектът за икономическо възкръсване с смяната на валутата ни, с пет нули по-малко ", разгласи Мадуро на съвещание на държавното управление.

Първоначално бе планувано да се печатат банкноти с три нули по-малко и тази мярка да влезе в действие от 4 август. Пускането в обращение на нови пари трябваше да стане на 4 юни, само че бе отсрочено по искане на централната банка.

Обявената през днешния ден от Мадуро мярка съгласно него ще улесни финансовите транзакции и ще отбрани боливара. " Пет нули по-малко за нова постоянна финансова и валутна система ", съобщи президентът.

Мадуро твърди, че икономическата рецесия и хиперинфлацията във Венецуела са резултат от водената от десницата и Съединени американски щати икономическа война за свалянето му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР