Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини САЩ и лидера на

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро обвини САЩ и лидера на
Коментари Харесай

Мадуро обвини САЩ и Гуайдо, че искат да го ликвидират

Президентът на Венецуела Николас Мадуро упрекна Съединени американски щати и водача на опозицията Хуан Гуайдо, че възнамеряват неговото ликвидиране , оповестяват международните осведомителни организации.

" Американският империализъм желае да ме убие . Току-що разкрихме проекта, който дяволската марионетка (Гуайдо, б. р.) е управлявал персонално , с цел да ме убият. Имаме доказателства, само че те не можаха и не могат да се оправят с нас, тъй като нашият Бог ни пази ", изтъкнал Мадуро, говорейки пред свои поддръжници по време на протест.
 Съединени американски щати разшириха глобите против Венецуела
Съединени американски щати разшириха глобите против Венецуела

Рестрикции са наложени на банка BANDES

През януари страната беше залята от вълна от митинги против Мадуро. На 23 януари ръководителят на Народното събрание Хуан Гуайдо се самопровъзгласи за краткотраен държавен глава до произвеждането на нови президентски избори. Парламентът във Венецуела е следен от опозицията.

Действията на Гуайдо бяха подкрепени от Съединени американски щати, множеството страни от Латинска Америка и Европейския съюз и други Повечето американски дипломати и чиновници на посолството напуснаха Венецуела на 24 януари. Американският държавен секретар Майк Помпео съобщи, че Вашингтон към този момент не признава държавното управление, ръководено от Мадуро, който от своя страна разгласи разкъсване на дипломатическите връзки със Съединени американски щати.
 Гуайдо е подготвен за интервенция
Гуайдо е подготвен за интервенция " Свобода " и желае властта във Венецуела

Призовава жителите във всеки щат, на Мадуро му " остават единствено няколко дни "

Съединени американски щати постановиха наказания против венецуелската държавна петролна компания PDVSA. Нейните активи и ползи на стойност 7 милиарда $ в американска пълномощия бяха блокирани.

Мадуро беше подсилен от Русия, Китай, Мексико, Турция и Индонезия. Москва не признава " президентския статут " на Гуайдо.
 Тръмп мисли за военна инвазия във Венецуела
Тръмп мисли за военна инвазия във Венецуела

Съединени американски щати и Бразилия разискват Латинска Америка
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР