Президентът на Венецуела Николас Мадуро настоя правителството на Португалия да

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро настоя правителството на Португалия да
Коментари Харесай

Мадуро зове Португалия да върне парите на Венецуела

Президентът на Венецуела Николас Мадуро настоя държавното управление на Португалия да освободи над 1,7 милиарда $, които европейската страна е задържала, само че са нужни на Венецуела за медикаменти и хранителни артикули, съобщи " Спутник ".

" Португалската банка ни ограби, от мястото, от където плащахме за медикаменти и храна, ни ограбиха с 1,726 милиарда $. Призовавам държавното управление на Португалия да освободи средствата ", съобщи Мадуро пред националните медии.

" Защо ни взимат парите? Те са си наши ", възропта той.

Държавният глава се обърна с апел и към президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и висшия представител на външната политика на Европейски Съюз Федерика Могерини да освободят блокираните пари в границите на икономическите наказания, които бяха наложени на Каракас.

" Разбихме шоуто с подправената филантропична помощ на 23 февруари, това политизирано шоу с филантропична помощ беше разгромено ", съобщи още Мадуро.

Вчера стартира задача за филантропична помощ, проведена от Червения кръст и с мащабите на задачата за Сирия.

Държавникът изясни, че е позволил помощта, защото тя подхожда на конституцията и не им е налагана принудително. Той подсети и че има подписани съглашения с Китай, Русия, Беларус, Иран и Индия, с помощта на които всяка седмица във Венецуела идват тонове помощи за карибския народ. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР