Президентът на Венецуела Николас Мадуро нарече правителството на американския президент

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро нарече правителството на американския президент
Коментари Харесай

Мадуро изригна срещу расиста и екстремиста Тръмп

Президентът на Венецуела Николас Мадуро назова държавното управление на американския президент Доналд Тръмп " тайфа екстремисти " и упрекна Съединени американски щати за рецесията в страната му.

В изявление за Би Би Си Мадуро споделил, че няма да допусне филантропична помощ във Венецуела, защото това било метод за Съединени американски щати да оправдаят интервенция .

" Те са подстрекатели към война, с цел да завладяват Венецуела ", акцентира той.

Съединени американски щати и множеството западни държавни управления признаха водача на опозицията Хуан Гуайдо за краткотраен президент.
 Лавров упрекна Съединени американски щати, че се готвят за военна интервенция във Венецуела
Лавров упрекна Съединени американски щати, че се готвят за военна интервенция във Венецуела

Чрез подготвяна резолюция, която да бъде гласувана в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации

Мадуро е под възходящ вътрешен и интернационален напън да свика предварителни президентски избори на фона на влошаваща се икономическа рецесия и обвинявания в широкоразпространена корупция и нарушавания на правата на индивида.

Междувременно Гуайдо прикани за нови антиправителствени митинги за по-късно през днешния ден.

Отношенията сред Съединени американски щати и Венецуела към този момент бяха обтегнати, преди Тръмп да поддържа Гуайдо за президент. Венецуела скъса дипломатическите връзки със Съединени американски щати в отговор, до момента в който Тръмп предизвести, че потреблението на военна мощ остава " вид ".
 Венецуела, световната игра и България
Венецуела, световната игра и България

Интересите на България не се изчерпват с вноса на нефт и банани. Основният ни интерес е ликвидирането на опита " чавизмо-мадуризъм ". В противоположен случай образецът може да се окаже инфекциозен и нашенски " мадуровци " да наберат сили

Администрацията на Тръмп беше една от първите, която поддържа Гуайдо като краткотраен президент и разгласи преизбирането на Мадуро през предходната година за " нелегално ".

В рядко изявление Мадуро съобщи, че се надява " тази екстремистка формация в Белия дом да бъде победена от мощно публично мнение в международен мащаб ".

Говорейки в Каракас, той настоял: " Това е политическа война, на империята Съединени американски щати , в полза на крайнодесните, които през днешния ден ръководят, на " Ку Клукс Клан ", който ръководи Белия дом , да превземе Венецуела. "
 Венецуела блокира филантропичната помощ
Венецуела блокира филантропичната помощ

Пратките съдържат храни и медикаменти на стойност 20 млн. $

Съединени американски щати също по този начин постановиха голям брой стопански наказания против Венецуела , в това число против държавната петролна компания PDVSA, чиято цел е да удари главния източник на доходи на страната.

Те разкритикуваха засиленото потребление от страна на Мадуро на съдилищата и силите за сигурност за угнетяване на политическата съпротива.

На въпрос в отговор на коментара му за " Ку Клукс Клан ", а точно - дали счита, че Тръмп е " бял супремасист ", Мадуро изтъкнал: " Той е, обществено и намерено ... Те ни ненавиждат, подценяват ни, тъй като те единствено и само имат вяра в своите лични ползи и в ползите на Съединени американски щати . "
 Русия готвела
Русия готвела " сирийски сюжет " за Венецуела

Мадуро се превръщал в пленник на Русия

Президентът на Венецуела отхвърли допускането на задгранична филантропична помощ в страната, деяние, което беше проведено от опозицията. Той споделил, че Венецуела е " способна да задоволи всички потребности на своя народ " и не трябвало да се " моли на никого ".

Ала от години венецуелците се сблъскват с тежък дефицит на съществени артикули като медикаменти и храна. През предходната година равнището на инфлацията доближи чудовищни нива, при които цените скачаха два пъти приблизително на всеки 19 дни.

Три милиона души, или 10 % от популацията, избягаха от страната, откогато стопанската система стартира да се утежнява през 2014 година, демонстрират данните на Организация на обединените нации. Според Гуайдо повече от 300 000 венецуелци има " заплаха да умрат " от апетит .
 Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда
Мадуро отсече: Никой агресор няма да влезе във Венецуела, военните закани на Тръмп са полуда

" Безумно е да смяташ, че можеш да изпратиш войски в тази земя, която ще се пази "

Мадуро, който хвърля виновността за икономическите несгоди на Венецуела върху американските наказания, подчертал, че Съединени американски щати възнамерявали да " основат филантропична рецесия, с цел да оправдаят военна интервенция ".

" Това е част от този маскарад . Ето за какво с цялото си достолепие им споделяме, че не желаеме трохите им, отровната им храна, техните огризки ", настоя Мадуро.

Мадуро, който пристигна на власт през 2013 година, наследявайки Уго Чавес, беше избран отново за втори мандат през предходната година, само че изборите бяха оспорени, като на доста опозиционни претенденти им беше неразрешено да вземат участие или бяха хвърлени в пандиза, както и бяха белязани от изказвания за изборни операции.
 Радев: България да не се намесва в рецесията във Венецуела
Радев: България да не се намесва в рецесията във Венецуела

Въпреки позицията на Съединени американски щати и Европейски Съюз, президентът прикани към умереност

Хуан Гуайдо, който е ръководител на следения от опозицията парламент, се самопровъзгласи на 23 януари за краткотраен президент , акцентирайки, че конституцията му разрешава да поеме властта краткотрайно, когато президентът се счита за нелегитимен.

Мадуро, който е подкрепян от Русия и Китай, и най-важното, от венецуелската войска, сподели, че не виждал нужда от предварителни президентски избори.

" Каква е логиката, аргументацията да се повторят изборите ", запита той.

Той също по този начин споделил, че единствено " към 10 " държавни управления са подкрепили Гуайдо (всъщност повече от 30 държавни управления оповестиха поддръжката си за водача на опозицията), и че се пробват да " наложат държавно управление, което никой не е избрал ".

" Екстремистите от Белия дом се заеха да извършат прелом във Венецуела ", изтъкнал Мадуро.
 Министерски съвет призна Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела
Министерски съвет призна Хуан Гуайдо за краткотраен президент на Венецуела

Венецуела са напуснали към този момент към 4 млн. души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР