Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова своите министри да подадат

...
Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова своите министри да подадат
Коментари Харесай

Мадуро призова министрите си да подадат оставка

Президентът на Венецуела Николас Мадуро прикани своите министри да подадат оставка за преструктуриране на кабинета. За това заяви в неделя изпълняващият длъжността вицепрезидент Делси Родригес в Twitter.
"Президентът Николас Мадуро се обръща към всички в изпълнителната власт с молба да подадат оставка за на надълбоко преструктуриране на активността на боливийско държавно управление ", написа тя.
Родригес добави, че задачата на рестрикцията е да "Защити Родината на (Симон) Боливар и (Уго) Чавес от всяка опасност ".
На 23 януари водачът на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо, чието предопределение на поста представител на Народното събрание бе анулирано два дни по-рано от Върховния съд, се разгласи за изпълняващ длъжността президент.
В същия ден Съединени американски щати го признаха за президент, към него се причислиха и участници от Групата на Лима (за изключение на Мексико), Организацията на американската страна и редица други страни.
Президентът на Венецуела Николас Мадуро дефинира протичащото се като опит за прелом и съобщи за раздор на дипломатическите връзки със Съединени американски щати. В поддръжка на Мадуро се оповестиха Русия, Беларус, Боливия, Иран, Китай Куба, Никарагуа, Салвадор, Сирия и Турция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР