Президентът на Украйна Володомир Зеленски укрепва властта си, след като

...
Президентът на Украйна Володомир Зеленски укрепва властта си, след като
Коментари Харесай

Зеленски печели и парламентарния вот

Президентът на Украйна Володомир Зеленски укрепва властта си, откакто партията му " Слуга на народа " завоюва парламентарните избори тази неделя. Победата е безапелационна, демонстрират предварителните резултати. Според тях партията на президента взима 42,12 % от гласовете. Следва я проруската ”Опозиционна платформа” на Виктор Медвечук с 12,69 %. На трето място е ”Европейска солидарност” на някогашния президент Петро Порошенко с 8,7 %.
Партията ”Отечество” на някогашния министър председател Юлия Тимошенко получава 8,2 %, а партията ”Глас на музиканта” на рок звездата Святослав Вакарчук получава 6,4 %.
Лидерът на президентската партия Дмитро Разумков удостовери, че партия " Глас " може да стане съдружен сътрудник на " Слуга на народа”. Вакарчук от своя страна, сложи условия за присъединяване му в бъдещи обединения във Върховната рада. Като " червени линии ", от които не би отстъпил, той уточни Украйна да се движи към Европа, Европейски Съюз и НАТО, един закон за всички и стопанска система без олигарси.
Зеленски благодари на гласоподавателите за поддръжката и даде обещание да не ги разочарова.
”Това не просто е ужасно това, е голяма отговорност и за мен, и за моята партия. Няма да разочароваме народа на Украйна! Нашите съществени цели, дублирам ги за всеки жител на тази страна, са да спрем войната, да върнем пленниците и да преодолеем корупцията “, сподели Зеленски.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР