Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски е украински артист, сценарист,

...
Президентът на Украйна Володимир ЗеленскиВолодимир Зеленски е украински артист, сценарист,
Коментари Харесай

Зеленски призова Беларус да се откаже от насилието, Варшава изрази дълбоко безпокойство

Президентът на Украйна Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога прикани управляващите и опозицията в Беларус към разговор и отвод от улично принуждение след вчерашните изборите там за държавен глава, съобщи ТАСС, представена от Българска телеграфна агенция.

"Призоваваме съседите ни към оптималната приемливост, толерантност и отвод от улично принуждение. Призоваваме за оптимално открит, въпреки и нелесен разговор, тъй като единствено необятен разговор ще даде опция да се подсигурява на жителите в Беларус излаз от сложната спешна обстановка и почтено да бъдат разисквани по-нататъшните стъпки и формати на публичното взаимоотношение ", съобщи Зеленски в профила на президентството в Телеграм.

По мотив събитията в Беларус външното министерство на Полша показва надълбоко безпокойствие по отношение на жестокото потушаване на следизборните демонстрации.

Над 120 души са арестувани при митингите в Беларус

Твърдата реакция на правоохранителните органи, потреблението на мощ против мирни протестиращи, случайните арести са неприемливи, се споделя в изказване на полската дипломация на уеб страницата на ведомството.

"Обръщаме се към управляващите на Беларус с апел да спрат да нагнетяват напрежението и да стартират да зачитат главните човешки права ", декларира външното министерство на Полша.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР