Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви във вечерното си обръщение,
Коментари Харесай

Володимир Зеленски иска специален трибунал срещу руската инвазия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание, че страната се стреми за си обезпечи допустимо най-голяма поддръжка за арбитражен съд против експанзията на Русия: " Отговорността на Русия и нейното управление е персонална! За експанзия и гнет против страната и народа ни. И когато я има тяхната отговорност, справедливостта ще бъде възобновена. "

 

Съединени американски щати има намерение да потърсят отговорност от Русия за " закононарушенията, осъществени по време на несправедливото и непровокирано навлизане против суверенния ѝ комшия ", съобщи американският министър на правораздаването и основен прокурор Мерик Гарланд. Той участва на конференцията " Единство за правдивост " в украинския град Лвов, където дойде на необявено авансово посещаване.

 

Председателят на Европейския парламент Роберта Мецола също дойде на изключително посещаване в Украйна. " Хубаво е да се върна в Украйна - поради тези смели хора, които въодушевиха света ", написа в Туитър Мецола, която се срещна с ръководителя на Върховната рада Руслан Стефанчук. " Бъдещето на Украйна е в Европейския съюз … Сътрудничеството сред Европейския парламент и Върховната рада единствено ще се ускорява ", написа ръководителят на Екологичен потенциал.

 

Продължават яростните боеве сред съветските войски и украинските бранители, изключително към източния украински град Бахмут. Основателят на наемническата военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин сподели, че Бахмут на процедура е към този момент обграден и за украинските войски е оставен един единствен път за евакуация. Украинската страна твърди, че градът ще продължи да се пази. На украинска разследваща част, употребяваща дронове, е подредено да се изтегли, сподели нейният пълководец.

 

Бахмут принадлежи към втората отбранителна линия на Украйна в Донбас, а украинците са нанесли огромни загуби на частите на " Вагнер ", както и на други съветски сили.

Но украинските сили също са понесли огромни загуби. Градът, в миналото с население от 74 000 поданици, в този момент е значително опустошен. Според локалните управляващи в Бахмут към момента живеят към 5000 цивилни.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР