Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в Брюксел, че европейската

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви в Брюксел, че европейската
Коментари Харесай

Украйна в ЕС - това е смърт за руския имперски проект

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи в Брюксел, че европейската интеграция ще обезпечи на страната освен гаранция на независимостта и благосъстоянието на украинците, само че и ще нанесе мощен удар по съветския авторитаризъм, предава електронното издание на вестник „ Московский комсомолец “, цитирано от обстоятелства.бг.

„ Украйна в Европейски Съюз – това е гибел за съветския имперски план “, означи украинският държавен глава, като добави, че това ще донесе демократични промени и в самата Русия и в другите страни на постсъветското пространство.

Заявлението на Зеленски бе направено по време на срещата му с ръководителя на Европейския съвет Доналд Туск и бе представено от неговата пресслужба.

Зеленски е декларирал по време на срещата си с Туск, че е належащо да се разширят глобите на Европейския съюз против Русия.

„ Изказах признателност за неизменимата позиция на Европейски Съюз в поддръжка на Украйна и приканих за бъдеща консолидация на взаимните старания и разширение на санкционните ограничения, с цел да върнем мира “, съобщи президентът на взаимна конференция с Туск.

„ Също по този начин обсъдихме обстановката с нелегално арестуваните в Русия жители на Украйна, в това число 24 военни моряци и нашите общи старания в битката за тяхното избавление “.

Като част от първото си публично посещаване в Брюксел, Зеленски към този момент се срещна с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, водача на дипломацията на Европейски Съюз Федерика Могерини и генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Освен това Зеленски бе поканен на вечеря в американското посолство с присъединяване на американския президентски консултант Джаред Къшнър и енергийния министър Рик Пери.

На конференцията в Брюксел Зеленски сложи измежду най-важните си задания битката с „ експанзията на Русия “ и възобновяване на политическата система, в това число превъзмогване на корупцията.

„ Предсрочните избори за Върховната Рада, инициирани от мен, са предопределени да ускорят процеса на презареждане на политическата система на Украйна, затова, значим фокус на нашата работа ще бъде да се ускори битката с корупцията, да се обезпечи ефикасната работа на антикорупционните органи “, сподели Зеленски.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР