Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че разбира, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви днес, че разбира, че
Коментари Харесай

Зеленски призна: Украйна не може да влезе в НАТО сега

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи през днешния ден, че схваща, че би било невероятно страната му да се причисли към НАТО, до момента в който Русия води война против нея, съобщи " Ройтерс ".

Зеленски упорства за приемането на Украйна в отбранителния алианс, само че страните от организацията са разграничени по въпроса какъв брой бързо би трябвало да стане това. Западните държавни управления са внимателни във връзка с всевъзможни ходове, които биха могли да доведат НАТО по-близо до война с Русия.

Украинският президент съобщи на взаимен брифинг в Киев с сътрудника си от Естония Алар Карис, че присъединението на Украйна към алианса към момента е най-хубавият метод да се подсигурява нейната сигурност.

" Ние обаче сме съответни хора и разбираме, че не трябва да вкарваме която и да било страна от НАТО във война ", разясни украинският президент.



" И по тази причина разбираме, че няма да станем членове на НАТО до момента в който войната продължава. Не тъй като не го желаем, а тъй като е невероятно ", добави Зеленски.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР