Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че са открити корупционни

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че са открити корупционни
Коментари Харесай

Хиляди в Украйна избягали от армията с фалшиви Негоден за военна служба

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че са открити корупционни практики и установени нарушавания във военномедицинските комисии след началото на нашествието на Русия на 24 февруари.

Става дума за длъжностни лица на разнообразни позиции, които са получавали подкупи в размер от 3000 до 15 000 $, с цел да издават подправени медицински облекчения за освобождение от военна работа.

Зеленски съобщи, че в резултат на тази скица хиляди са напуснали страната.

" Има образци за райони, в които броят на освобождаванията от военна работа заради решения на медицински комисии се е нараснал десетократно от февруари предходната година ", сподели Зеленски в сряда в нощното си видеообръщение.

Допълни още, че са подхванати 100 наказателни каузи в границите на огромно следствие, почнало след скандал с подкупи в офис за набиране на личен състав в Одеска област.

В персоналния си профил в Twitter президентът на Украйна съобщи, че са подхванати ограничения за попречване " на всякаква корупция в региона на военномедицинските комисии ". Допълни още, че въз основа на резултатите от почналата инспекция " ще бъдат направени изводи по отношение на лицата, които са пътували в чужбина въз основа на фалшифицирани решения на ММК от началото на пълномащабната експанзия ".

Ще се преразгледа и системата за установяване на годността за военна работа, с цел да се дадат на командирите повече благоприятни условия за включване на военнослужещите в осъществяването на дилемите и да се предотвратят операциите с понятието " лимитирана валидност ".
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР