Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не изключва в

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че не изключва в
Коментари Харесай

Зеленски: Донбас може да бъде ограден със стена

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че не изключва при положение на крах на договарянията за разрешаване на спора в Източна Украйна Донбас да бъде ограден със „ стена “, предадоха украинските медии.

Президентът сподели това в изявление за канала „ 1+1”. Зеленски акцентира, че крайната дума ще имат украинските жители, тъй като това е въпрос, който може да бъде решен единствено посредством референдум.

Зеленски сподели, че Минските съглашения са „ едвам живи “. Според него това е единственият документ за уреждането на обстановката в Донбас и той не би трябвало да се изоставя, само че е належащо да се търсят други способи за разрешаване на спора. Украинският президент съобщи, че Джо Байдън „ би трябвало да направи повече “, с цел да сдържа Русия и да помогне за преустановяване на спора в Донбас.

„ Ако не успеем в никакви различни съглашения със Съединените щати, Русия и редом с това форматът Нормандия - в случай че всичко това се провали, тогава хората в Украйна ще гласоподават за стената “, сподели Зеленски. Според президента това е „ комплициран въпрос”. Зеленски разкри и какво счита да разиска на идната среща с американския президент Джо Байдън. Въпросите за сигурността и стопанската система ще бъдат водещи. Проектът „ Северен поток 2” сигурно ще бъде разискван сред Зеленски и Байдън.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР