Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е разговарял днес

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че е разговарял днес
Коментари Харесай

Путин обещал нещо на Зеленски в телефонен разговор след убийството на украински войници в Донбас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че е разговарял през днешния ден по телефона с съветския си сътрудник Владимир Путин, откакто четирима украински бойци починаха при обстрел в Донбас, съобщи Ройтерс.

" Казах му, че това не ни приближава до мира. Поисках от него да окаже въздействието си, с цел да спрат (сепаратистите) да убиват нашите жители ", сподели Зеленски на конференция, съобщи Франс прес.

Украинският държавен глава добави, че Путин му е заречен нещо, детайлности за което ще бъдат разкрити по-късно.

Зеленски съобщи, че има намерение да се свърже и с немския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон, с цел да упорства за обща среща с Путин, съобщи ДПА. Тази среща би трябвало да се състои " макар предходните дипломатически съглашения ", сподели украинският президент.

Пресслужбата на Кремъл заяви, че в диалога сред Путин и Зеленски е разисквано активизирането на работата за връщане на арестуваните лица и посочи, че телефонният диалог се е състоял по самодейност на Украйна, съобщи ТАСС.

" Разбраха се за активизиране на работата по връщането на арестуваните лица ", заяви съветската президентска пресслужба.

Освен това двамата водачи потвърдиха " изключителната значимост на поредното осъществяване на Минските съглашения, в това число юридическите аспекти за даване на необикновен статут на Донецката и Луганската национална република ". " В този подтекст беше маркирана нуждата от градивен разговор сред страните, включително в границите на минската Контактна група ", разясниха от Кремъл, съобщи Българска телеграфна агенция.

Путин и Зеленски разискаха в диалога си и вероятностите за взаимоотношение в " нормандски формат ".

На 16 юли на среща в Москва омбудсманите на Русия и Украйна - Татяна Москалкова и Людмила Денисова - си размениха описи със арестувани - 35 жители на Русия, арестувани в Украйна, и 150 жители на Украйна, арестувани в Русия, отбелязва ТАСС.

Германското държавно управление не разяснява възможна дата за среща в нормандски формат.

" Знаете какъв брой е значим нормандският формат ", сподели през днешния ден на брифинг говорителката на федералното държавно управление в Берлин Улрике Демер в коментар на думите на Зеленски. " Но не мога да оповестя за идна среща ", съобщи тя. По думите й на работно ниво непрекъснато се работи за вероятни срещи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР