Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че днес да имаш

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че днес да имаш
Коментари Харесай

Зеленски: Проукраинец означава проевропеец, проруската позиция е протерористична

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че през днешния ден да имаш проукраинска позиция значи да споделяш демократични европейски полезности , а да си с проруска позиция значи да подкрепяш военната експанзия и тероризма . Това сподели президентът на среща с представители на медиите  Зузана Чапутова в Братислава, оповестява президентството на Украйна.

" Какво значи да си проукраинец? Да си проевропеец. Вие сте в Европа през днешния ден. Вие сте н еразделна част от една спокойна, цивилизована Европа . Какви са проруските възгледи? Руснаците са агресори, които пристигнаха на непозната земя, те ни нападнаха, убиваха и не престават да убиват , изнасилват и изтезават хора. Как може човек да се придържа към такива възгледи? Всеки човек има избор.Но в случай че някой желае да ревизира, да види Русия на границите на тяхната страна, какъв брой коства тази инспекция? ", сподели Зеленски, отговаряйки на въпроси на публицисти.

Президентът на Украйна предложи на хората, които споделят по този начин наречените проруски възгледи, да си показват взривяване на водноелектрическа централа на територията на тяхната страна или завладяване и опасност от взривяване на атомна електроцентрала и изключване на една трета от производството на електрическа енергия в страната.

Харесва ли някой тази " съветска рулетка "? Какво е проруска позиция? Днес е протерористична позиция. А това е неверно ", уверен е той.

Зеленски също обърна внимание на обстоятелството, че не е виждал хора от Съединени американски щати или европейски страни да се реалокират да живеят в Русия или да минават от европейски коли към коли от руски вид .
 Politico: Зеленски смачка българския президент с премерено пренебрежение
Politico: Зеленски смачка българския президент с премерено пренебрежение

Румен Радев е двузначен към НАТО и неприятелски към даването на оръжие на Киев

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР