Президентът на Украйна Володимир Зеленски вярва, че може да договори

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски вярва, че може да договори
Коментари Харесай

Зеленски даде една година на Путин за развръзка на украинския въпрос

Президентът на Украйна Володимир Зеленски има вяра, че може да контракти съглашение с Владимир Путин за преустановяване на войната в Украйна, само че заплаши, че ще се отдръпна от договарянията след година, в случай че няма прогрес с съветския му сътрудник, излиза наяве от изявление на украинския президент пред английския вестник " Гардиън ".

" Времето тече ", сподели той в изявлението. „ Правителството може да отдели една година за цялото съглашение. Тогава то би трябвало да бъде приложено. Всякакво бъдещо отсрочване е неразрешено. "

Зеленски, съобщи, че срещата му с Путин в Париж през декември е имала „ няколко прочувствени елементи ". Той има вяра, че е открил връзка с Путин по време на срещата: „ Мисля, че ме послуша. Имах това възприятие. Надявам се, че не е погрешно възприятие. " В широкообхватното изявление, извършено в Киев в края на февруари, Зеленски също разисква своята нежелана роля в опита за импийчмънт на Доналд Тръмп и връзките му със Съединени американски щати след привършване на процеса.

Той сподели, че макар политически натоварена предизборна акция в Съединени американски щати, той остава подготвен да пътува до Белия дом, с цел да се срещне с Тръмп. Но близо 10 месеца след първия си телефонен диалог с американския президент, съответна покана от Вашингтон към момента не е пристигнала.

" Казаха ми, че се приготвя ", сподели Зеленски с израз на изтощение. „ Трудно ми е да чувам това. Аз съм човек, който работи с крайни периоди. Нашите дипломати го разискват с американски дипломати. Бих желал да имаме ползотворна среща. "

Зеленски призна, че е „ неприятно " да се чуват информации, че Майк Помпео е направил мнения дали американците се интересуват от Украйна, само че настоя, че държавният секретар на Съединени американски щати е дал персонални уверения за поддръжка по време на посещаване в Киев при започване на тази година. „ Съединени американски щати ни поддържат ", сподели той. „ Искам те да ни поддържат по-силно. "

По отношение на войната Зеленски е подложен на критика в Украйна за контакти с Путин, до момента в който Русия към момента окупира Крим и подклажда войната в Източна Украйна. Но той сподели, че е фокусиран върху човешкия живот повече в сравнение с от територия, и уточни скорошна замяна на пандизчии като знак на напредък: „ За кого се прави всичко това? За хората. Какъв е смисълът да върнем нашата територия, в случай че един милион души умрат? " Той сподели, че счита, че страните би трябвало да подхващат еластичен метод към споразуменията от Минск, които Украйна подписа под мощен напън преди пет години, с цел да приключи огромните боеве. Зеленски съобщи, че Путин неведнъж отхвърля предложенията си за компромис, като загатва Минск, съгласно който Кремъл ще се откаже от контрола над съветската граница с Украйна в самия завършек на процеса. Русия постоянно трансферира пари, войски и оръжие през границата.

" В Минските съглашения има точки, в случай че ги разместим малко, какво неприятно може да има " той сподели. „ Щом няма хора с оръжие, стрелбата ще спре. Това е значимо. "

Зеленски съобщи, че е значимо Ангела Меркел и Еманюел Макрон, двамата други водачи в така наречен " Нормандска четворка ", да окажат напън върху Путин. Той сподели, че френските и немските водачи поддържат Украйна, само че изрази угриженост по отношение на напъните на Макрон за по едно и също време възобновяване на връзките с Москва, като съобщи: " Тук не можете да играете играта на два фронта. "

Украинският държавен глава даде период до една година от първата среща на върха с Путин през декември, с цел да има някакво развтиеи. „ Няма да дам петте си години, които ми бяха дадени от украинския народ, да работят по Минските съглашения пет години. Няма да го направя ", сподели той и добави, че има " два или три проекта " за това какво да прави, откакто се отдръпна от диалозите, само че отхвърли да ги разяснява.

Той сподели, че договарянията за мир отклоняват вниманието от вътрешния му дневен ред, който е изумен тежко от острите политически битки, чиято кулминационна точка бе решението му тази седмица да освободи премиера.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР