Президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение към съгражданите

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение към съгражданите
Коментари Харесай

Зеленски: Всички видове зависимост на Украйна от Русия, включително духовната зависимост, ще бъдат унищожени

Президентът на Украйна Володимир Зеленски във вечерно видеообръщение към съгражданите си сподели, наред с други неща, че всички типове взаимозависимост на Украйна от Русия, в това число духовната взаимозависимост, ще бъдат унищожени , цитира думите му Руската работа на Би Ти Ви.

" Проведох заседание за духовната самостоятелност на Украйна - ние продължаваме съответната работа и ще има нови наши стъпки. Очевидно не може да има същински духовни връзки с терористична страна и тези, които оправдават убийствата на украинци и прикриват злото [...] И ще стигнем досега, в който всички зависимости от Русия, които някой някъде се пробва да манипулира ще бъдат унищожени, " споделя Зеленски.

, забраняващ вноса в страната на печатни материали от Русия и Беларус , както и от окупираните от Русия украински територии, признат от Върховната рада преди повече от година. Законът също по този начин не разрешава вноса и разпространяването на всевъзможни книги на територията на Украйна, в случай че измежду създателите има съветски жители. Забраната не важи за книги на съветски създатели, издадени в Украйна до 2023 година
 Украйна е изтеглила 19 млн. руски или съветски книги от библиотеките
Украйна е изтеглила 19 млн. руски или съветски книги от библиотеките

Продължава процеса на " дерусификация "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР