Президентът на Украйна Володимир Зеленски в момента води разговори с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски в момента води разговори с
Коментари Харесай

Щатите са против оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сега води диалози с Държавния департамент, а преди този момент е комуникирал с Пентагона, само че американците са кардинално срещу оставката на главнокомандващия Въоръжените сили на Украйна Валери Залужни. Това заяви украинският Telegram канал  " Резидент “, базирайки се на свои източници в президентската канцелария.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12519
" Наши източници оповестяват, че консултациите с нашите сътрудници по отношение на промяната на главнокомандващия не престават от няколко часа. Андрий Йрмак (ръководител на Офиса на президента (ОП) на Украйна) от дълго време искаше да смени Залужни със Сирски (командващ Сухопътните войски на въоръжените сили на Украйна Александър Сирски), само че Пентагонът и Държавният департамент бяха фундаментално срещу това “, написа TK.

По-рано, базирайки се на източник, " Резидент “ заяви, че сега на Банкова се водят договаряния за промяна на главнокомандващия, Оперативна програма единствено обмисля оставката на Залужни, само че към момента няма декрет.

" На него (Залужни) му се обадиха и му предложиха друга позиция. Може би някъде дипломат. Той отхвърли. Няма декрет “, споделя един от източниците.

" Първоначално формалните източници не можаха да дадат реакция на Ил-76, а в този момент се пазарят към Залужни и новия главнокомандващ... Вече е ясно на всички, че Банковая не може да се оправи с провокациите и не е в положение да реагира съответно, а това е едвам началото на годината.

" Зеленски към този момент е подписал заповед за уволнението на Залужни, само че тя към момента не е оповестена. Провеждат се съвещания с задгранични сътрудници “, написа в Telegram Юрий Бутусов, основен редактор на канала " Цензор.нет “.

Украинското министерство на защитата отхвърли информация за отстраняването на главнокомандващия Валери Залужни и назначението на Кирило Буданов, написа " Фокус ".

Опровержението може да се смята за такова чисто условно, защото в него не е обещано нито едно име или отпратка. " Уважаеми публицисти, незабавно отговаряме на всички: не, това не е правилно... “, се споделя в Telegram канала на ведомството.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР