Президентът на Украйна Володимир Зеленски свика Съвета за национална сигурност

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски свика Съвета за национална сигурност
Коментари Харесай

Зеленски свика Съвета за сигурност, въвеждат военно положение в цяла Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски свика Съвета за национална сигурност и защита, като разгласи, че ще бъде въведено военно състояние в цялата страна, съобщи украинската организация Униан.

Зеленски направи послание към народа и прикани да няма суматоха и хората да останат в домовете си.

" Скъпи жители на Украйна! Днес президентът Путин разгласи въвеждането на специфична военна интервенция в Донбас. Русия нанесе удари по нашата военна инфраструктура. Не се паникьосвайте, ние сме мощни, подготвени сме на всичко, ще победим всички ", акцентира президентът.

Въздушното пространство над цяла Украйна е затворено за цивилни полети.

Русия стартира пълномащабна инвазия в Украйна и нанася бойни удари по градове, съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба тази заран в Туитър.

По-рано организация Интерфакс заяви за ракетни удари по военни обекти в цяла Украйна, както и че съветски елементи са създали десанти в южните пристанищни градове Одеса и Мариупол. Агенцията заяви още, че личният състав и пасажерите от киевското летище Бориспил се изтеглят.

" Путин одеве стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Мирните украински градове са подложени на удари ", написа Кулеба.

" Това е нападателна война. Украйна ще се пази и ще победи. Светът може и би трябвало да спре Путин. Времето за деяние е в този момент ", съобщи украинският външен министър.

Той прикани сътрудниците на страната неотложно да задействат пакет от нови наказания.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР