Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че африканската делегация по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смята, че африканската делегация по
Коментари Харесай

Зеленски: Африканският съюз видя добре кой е за мир и кой - за война

Президентът на Украйна Володимир Зеленски счита, че африканската делегация по време на визитата си в Русия и Украйна е имала опция да види кой в действителност се стреми към мир.

Във вечерното си видеообръщение президентът сподели, че визитата на африканските водачи в Русия е удостоверило неналичието на опция на мирната формула, препоръчана от Украйна .

" Всички вие видяхте какво беше визитата на делегацията от водачи и представители на африканските страни - посещаване в Украйна и посещаване в терористична страна ", сподели той.

Според Зеленски делегацията е имала опция да види кой в действителност се интересува от мира и кой в действителност е " самата война ". " Беше доста ясно ", акцентира президентът.

Той означи, че всичко, което се е обсъждало в Украйна, е било за формулата на мира, тъй като той е обсъждал всяка точка от нея с африканската делегация .

" Всичко, което се сподели в Русия, беше за войната, за това по какъв начин да се унищожи още повече животът. Очевидно е: няма опция на мирната формула. Добре е, че светът чува и вижда това все по-добре ", добави Зеленски.
 Лавров: Русия споделя метода на африканската мирна самодейност
Лавров: Русия споделя метода на африканската мирна самодейност

След срещата с африканските водачи в събота

Припомняме, че в събота африканските водачи се оповестиха за мирни договаряния Русия-Украйна.

Африканската делегация желае да насърчи Русия да стартира договаряния с Украйна. Това заяви в събота в Санкт Петербург президентът на Коморските острови и ръководител на Африканския съюз (АС) Азали Асумани.

" Ние дойдохме да ви изслушаме и посредством вас да чуем гласа на съветския народ. Бихме желали да ви насърчим да влезете в договаряния с Украйна, сподели той, обръщайки се към съветския президент Владимир Путин. Войните постоянно са имали ужасни последици. Kолкото по-дълго не престават, толкоз по-дълбоки и по-тежки са следствията им. Украинската рецесия визира освен две другарски прилежащи славянски страни, само че и целия свят. Тя визира африканския континент. Тя провокира невиждани проблеми в региона на хранителната и енергийната сигурност ", акцентира ръководителят на Апелативен съд.

Според него, те са поели такава задача, тъй като като африканци " са очевидци на доста спорове ".
 Африканските водачи се оповестиха за мирни договаряния Русия-Украйна
Африканските водачи се оповестиха за мирни договаряния Русия-Украйна

Делегацията организира среща с съветския президент Путин

Руската федерация почита позицията на Африка в интерес на спокойно споразумяване на спорове, по-справедлив международен ред. Това съобщи в отговор съветският президент.

" Искам да подчертая, че Русия почита кардиналната позиция на африканските страни в интерес на поддържането на световната и районна непоклатимост и сигурност, мирното споразумяване на споровете и образуването на по-справедлив модел на интернационалните връзки ", сподели Путин.

Русия споделя кардиналните подходи на африканската мирна самодейност за разрешаване на рецесията в Украйна, които съответстват с предложенията на Китай. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров.

" Африканските страни акцентират, че тази самодейност не се конкурира с други. На първо място, те акцентираха 12 точки от позицията на КНР, която беше показана преди няколко месеца и откроиха тези елементи, които са близки до тях - в света няма двойни стандарти, че всички правила на Хартата на Организация на обединените нации в тяхната целокупност, в цялата им взаимовръзка се съблюдават и ползват, че няма едностранни наказания, тъй че сигурността е неделима в световен мащаб. Именно тези кардинални подходи споделяме ", сподели Лавров пред кореспонденти в събота.

Посещението в Украйна и Русия на африканска делегация от водачи на седем страни от континента бе едно от най-загадъчните събития през седмицата.

Президентите на Южна Африка, Сенегал, Замбия и Коморските острови, председателстващи Африканския съюз , бяха в Киев в петък, с цел да се срещнат със Зеленски. Те бяха съпроводени и от представители на по-ниско равнище от Египет, Уганда и Република Конго.
 Реален мир или красиви фотоси: африканските водачи сред Киев и Москва
Реален мир или красиви фотоси: африканските водачи сред Киев и Москва

На този декор Украйна се надява да сложи началото на нови връзки с Африка, осъзнавайки изоставането си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР