Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени командващия въоръжените сили на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени командващия въоръжените сили на
Коментари Харесай

Зеленски назначи нов главнокомандващ на въоръжените сили на Украйна - Олександър Сирски


Президентът на Украйна Володимир Зеленски смени командващия въоръжените сили на страната. На мястото на военачалник Валерий Залужни е назначен генерал-полковник Олександър Сирски - до момента командващ сухопътните сили. По-рано Зеленски заяви,че се е срещнал с военачалник Залужни и че му е благодарил за защитата на Украйна през последните 2 години. 

В малко известие в обществените мрежи в интернет Зеленски съобщи, че е пристигнало време за обновяване на въоръжените сили и на командването им. И добави, че е предложил на Залужни да остане в екипа му. Генерал Залужни беше представен от организация УНИАН след диалога с президента, че е било взето решение за промяна на метода и тактиката за воденето на войната против Русия.

" Задачите от 2022 година се разграничават от дилемите през тази и всички би трябвало да се приспособяват към новата действителност ", сподели генералът, благодари на всички, които се борят за Украйна, и склони глава в памет на починалите за нея. Не е ясно дали Залужни е приел да остане в екипа на Зеленски и на какъв пост.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР