Президентът на Украйна Володимир Зеленски се очаква да посети Полша

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се очаква да посети Полша
Коментари Харесай

Зеленски ще посети Полша на 5 април

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се чака да посети Полша на 5 април, съобщи в понеделник съветникът на полския президент по външните работи - Марчин Пржидач, оповестява Ройтерс.

" Посещението ще се състои по покана на президента на Полша Анджей Дуда. Ще има дълги, всеобхватни диалози освен за обстановката със сигурността, само че и за икономическата и политическата поддръжка ", уточни Пржидач пред частното радио RMF и добави, че " това ще бъде публично посещаване ".

Марчин Пржидач добави, че Зеленски ще се срещне с поляци и с украинци, които са намерили леговище в Полша, в сряда на площада пред Кралския замък във Варшава.

За последно Зеленски се срещна с полския си сътрудник през декември 2022 година по време на завръщането си от аудиенция в Съединените щати.

Полша е съседка на Украйна и двете страни имат дълбоки исторически връзки. Много украинци избягаха от страната си през предходната година след началото на нашествието на Русия на 24-ти февруари 2022 година, като част от тях откриха леговище в Полша.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР