Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна директно към Германия

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна директно към Германия
Коментари Харесай

Зеленски поиска танкове и самолети F-16

Президентът на Украйна Володимир Зеленски се обърна непосредствено към Германия с молба да даде единодушие за доставка на танкове " Леопард " на Киев . Призивът беше излъчен по немската социална телевизия преди постоянната среща на контактната група " Рамщайн ", която се откри в петък в едноименната американска военновъздушна база.

Форматът " Рамщайн ", който включва към 50 съюзнически страни, беше основан след началото на пълномащабната съветска експанзия за съгласуване на военната помощ на Запада за Украйна.

От началото на войната в неговите рамки са контрактувани повече от един пакет помощи. е предстоящото решение на Германия за доставката на танкове " Леопард ", което съгласно специалистите ще разреши на Украйна да обърне хода военните дейности на тези сектори от фронта, където Русия напредва.

Танковете " Леопард " са на въоръжение в редица страни, по-специално Полша, Дания и Канада, и те са подготвени да ги дават на Киев, само че съгласно разпоредбите на НАТО за прехвърлянето е належащо формалното единодушие на страната производител на оръжие за трети страни. Въпреки възходящия напън върху немския канцлер Олаф Шолц, до момента немското държавно управление не е одобрило доставката на такива танкове нито е дало позволение това да създадат други страни .

" Ако имате " Леопард " -и, дайте ни ги! Те няма да отидат в Русия. Ние пазиме себе си ", сподели Зеленски, имайки поради Германия.

По-късно говорейки посредством видеовръзка на среща на съдружниците на Украйна в Рамщайн, президентът Володимир Зеленски сподели, че чака идната среща в този формат да остане в историята с решението да даде на Украйна изтребители F-16 и ракети с огромен обхват.

Според Зеленски съдружниците са в положение " да подсигуряват артилерия и самолети, които ще смажат терора ".

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин също прикани участниците в Рамщайн да поддържат Украйна с военна помощ, отбелязвайки, че Русия " изчерпва боеприпасите и понася обилни бойни загуби ".

По-рано, в случай че Киев насочи надлежно искане. " Ние сме отворени, няма табута ", сподели заместник-външният министър на кралството Вопке Хукстра.
 Кремъл: Западът се заблуждава, че с танкове Украйна ще завоюва войната
Кремъл: Западът се заблуждава, че с танкове Украйна ще завоюва войната

Допълнителните доставки на оръжия единствено щели да основат още проблеми за Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР