Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е провел

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи днес, че е провел
Коментари Харесай

Зеленски се срещна с председателката на Камарата на представителите на САЩ Нанси Пелоси

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви през днешния ден, че е провел среща с председателката на Камарата на представителите на Съединени американски щати Нанси Пелоси и показа видео от визитата й, съобщи Ройтерс.

Пелоси декларира във видеоматериала, че визитата е израз на признателност за „ вашата битка за независимост. Вашата битка е битка в името на всеки. Решени сме да сме до вас до момента в който битката свърши “, споделя още Пелоси във видеото, споделено от Зеленски в Туитър и Facebook.

Пелоси е най-високопоставеният американски водач, който посещава Киев от началото на войната и визитата й е явен знак за продължаващата поддръжка за европейската страна в битката й против Русия, оповестява Асошиейтед прес.

Видеоматериалът, публикуван от Зеленски, демонстрира Пелоси отпред на делегация на американския Конгрес, в която вземат участие конгресмените Джейсън Кроу, Джим Макгавърн и Адам Шиф.

Визитата не беше авансово оповестена, отбелязва АП.

Междувременно английският министър председател Борис Джонсън даде обещание на украинския президент Володимир Зеленски в телефонен диалог спомагателна военна, икономическа и филантропична помощ, сйъобщи БНР. Говорител на " Даунинг стрийт " заяви, че Борис Джонсън е споделил на Володимир Зеленски, че е " по-твърдо решен от всеки път да укрепи Украйна по този начин, че Владимир Путин да се провали ".

Англия е един от най-големите снабдители в Европа на оръжия за Украйна. Вече са изпратени повече от 5000 противотанкови ракети, 1360 ръчни гранатомета, 5 противовъздушни системи с повече от 100 ракети и 4,5 тона пластични експлозиви.

Правителственият представител добави, че Зеленски е уведомил Джонсън за яростните сражения в Източна Украйна и продължаващата блокада на Мариупол, като е прецизирал от какво има потребност страната му.

Двамата водачи са разискали също напредъка на предвожданите от Организация на обединените нации старания за изтегляне на Мариупол и паниката за ранените в града.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР