Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува НАТО, като каза, че

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува НАТО, като каза, че
Коментари Харесай

Зеленски за членството в НАТО: Безпрецедентно и абсурдно е да няма срок


Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува НАТО, като сподели, че е „ неуместно “ да не се дефинира времева рамка, в която Украйна да бъде поканена да се причисли към военния съюз, съобщава .

Според президента на Украйна по този начин се " оставя опция за изтъргуване на участието на Украйна в НАТО в договарянията с Русия ".

" Ценим нашите съдружници. Ценим нашата обща сигурност. И постоянно оценяваме открития диалог. Украйна ще бъде показана на срещата на върха на НАТО във Вилнюс. Защото става дума за почитание. Но Украйна също заслужава почитание.  Сега, по пътя към Вилнюс, получихме сигнали, че се разискват избрани формулировки без Украйна ", написа той в остро изказване в Twitter.

" Това е невиждано и неуместно, когато не е избрана времева рамка нито за поканата, нито за участието на Украйна. Докато в това време се прибавят неразбираеми формулировки за " условия " даже за поканата към Украйна ", написа още Зеленски.

" Изглежда, че няма никаква подготвеност нито да предложения Украйна в НАТО, нито да я направи член на Алианса ".

" Това значи, че се оставя опция за изтъргуване на участието на Украйна в НАТО в договарянията с Русия. А за Русия това значи мотивация да продължи своя гнет ", безапелационен е Зеленски.

" Несигурността е уязвимост. И аз ще обсъдя това намерено на срещата на върха ", пише той.



    
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР