Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува доклада на международната правозащитна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува доклада на международната правозащитна
Коментари Харесай

Зеленски осъжда доклада на Amnesty International за престъпленията на ВСУ

Президентът на Украйна Володимир Зеленски разкритикува отчета на интернационалната правозащитна организация Amnesty International за нарушавания от страна на въоръжените сили на Украйна (ВСУ) на интернационалното филантропично право и правото на война. Той направи изказване в едно от обжалванията. Според Зеленски Amnesty International " се пробва да амнистира терористичната страна и да трансферира виновността от агресора върху жертвата ". Президентът на Украйна счита, че не може да има изискване, при което " съветски удар по Украйна да се смята за оневинен ".

„ И в случай че някой направи репортаж, в който жертвата и агресорът наподобяват ненапълно идентични, в случай че се проучват някакви данни за жертвата, а се пренебрегва какво е правил агресорът в този миг, тогава това не може да бъде задоволително, " разясни той.

Зеленски заяви още, че от началото на спора в Украйна са развалени или унищожени съвсем 200 религиозни здания, 900 медицински заведения и над 2200 образователни заведения.

Източник: Лента.ру
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР