Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова западните страни да предоставят

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова западните страни да предоставят
Коментари Харесай

Зеленски отново поиска от Запада оръжия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани западните страни да дават част от военното съоръжение, което те са натрупали в ресурс и ги попита дали те се опасяват от Москва, съобщи Ройтерс.

Няколко страни дадоха обещание да изпратя противотанкови и противовъздушни ракети, както и дребни оръжия на Украйна, само че Зеленски съобщи, че Киев се нуждае от танкове, самолети и противокорабни системи.

„Това е нещо, което нашите сътрудници имат. Това е нещо, което просто натрупа прахуляк там. Това е всичко нужно освен за свободата на Украйна, само че и за свободата на Европа“, акцентира той.

Украйна се нуждае от единствено 1 % от самолетите на НАТО и от 1 % от танковете на НАТО и няма да желае повече, добави Зеленски.

„Ние към този момент чакаме 31 дни. Кой командва евроатлантическата общественост? Наистина ли това е Москва? Заради това, че всява боязън?“, добави той.

Вчера Зеленски беседва с полския президент Анджей Дуда и изрази отчаяние, че изтребители съветско произвеждане в Източна Европа към момента не са били трансферирани на Украйна, се споделя в изказване на канцеларията на Зеленски.

„Цената на бавенето по въпроса със самолетите е животът на хиляди украинци“, декларирал Зеленски, представен от неговата канцелария. Той е споделил още, че и Полша, и Съединени американски щати са декларирали готовността си да вземат решение за самолетите.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР