Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова западните страни да предоставят

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова западните страни да предоставят
Коментари Харесай

Зеленски поиска 1% от самолетите и танковете на НАТО

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани западните страни да дават част от военното съоръжение, което те са натрупали в ресурс и ги попита дали те се опасяват от Москва, съобщи Ройтерс.

Няколко страни дадоха обещание да изпратя противотанкови и противовъздушни ракети, както и дребни оръжия на Украйна, само че Зеленски съобщи, че Киев се нуждае от танкове, самолети и противокорабни системи.

" Това е нещо, което нашите сътрудници имат. Това е нещо, което просто натрупа прахуляк там. Това е всичко нужно освен за свободата на Украйна, само че и за свободата на Европа ", акцентира той.
Украйна се нуждае от единствено 1 % от самолетите на НАТО и от 1 % от танковете на НАТО и няма да желае повече, добави Зеленски.

" Ние към този момент чакаме 31 дни. Кой командва евроатлантическата общественост? Наистина ли това е Москва? Заради това че всява боязън? ", добави той.
Вчера Зеленски беседва с полския президент Анджей Дуда и изрази отчаяние, че изтребители съветско произвеждане в Източна Европа към момента не са били трансферирани на Украйна, се споделя в изказване на канцеларията на Зеленски.

" Цената на бавенето по въпроса със самолетите е животът на хиляди украинци ", е декларирал Зеленски, представен от неговата канцелария. Той е споделил още, че и Полша, и Съединени американски щати са декларирали готовността си да вземат решение за самолетите.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР