Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за глобална среща на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова за глобална среща на
Коментари Харесай

ФИФА отказа видеообръщение на Зеленски на финала

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани за световна среща на върха за мир. Канцеларията на украинския президент разгласява видеообръщението, което трябваше да бъде излъчено преди финалния мач от Световното състезание в Катар. ФИФА отхвърли да го покаже преди финала на Мондиал 2022.

Във видеообръщението си Володимир Зеленски предлага да се провежда международна среща за преустановяване на спора в Украйна още тази зима, с цел да се обединят всички страни към казуса за реализиране на международен мир.

 
Обявих самодейност за осъществяване на Глобална среща на върха за формулата на мира тази зима. Среща на върха, която да сплоти всички народи по света към идеята за световен мир. Стадионите, трибуните се изпразват след мача, а след войната градовете остават пусти. Ето за какво войните би трябвало да спрат, а мирът да стане първенец, както в Катар, на Световното състезание по футбол. Това е допустимо.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Видеообръщението трябваше да бъде показано преди финалния мач на Световното състезание по футбол в Катар, заяви Андрий Ермак, началник на президентската администрация. Ако не през екраните на стадиона в Катар, апелът ще бъде забелязан от целия свят – през екраните на милиони и милиарди телефони! Това е апел за мир, Ние имаме пред тип световен мир, добави Ермак.

По-рано СNN заяви, че ФИФА е отказала на Зеленски да направи своето видеобръщение преди началото на финала за Световната купа.

 
Сърдечни поздрави от Украйна за всички фенове на футбола, живота и мира. Поздравявам цялата планета с финала на Световното състезание по футбол. Украйна се стреми към мир повече от всичко друго. Затова ние предлагаме формула на мира на света. Абсолютно обективна. Предлагаме я, тъй като във войната няма първенци. Не може да има тъждество.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Това Световно състезание сподели още веднъж, че обособените страни и националности могат да решат кой е по-силен, играейки почтено и без да си играят с огъня – на зеления терен, а не на окървавеното полесражение, добави Зеленски.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР