Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си да бъдат

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова сънародниците си да бъдат
Коментари Харесай

Зеленски: Украйна започва да възстановява електрозахранването

Президентът на Украйна Володимир Зеленски прикани сънародниците си да бъдат търпеливи и мощни, с цел да устоят на суровите зимни условия, до момента в който формалните лица не престават с напъните за възобновяване на електрозахранването и други услуги, които бяха прекратени от съветските въздушни удари.

От началото на октомври Русия нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, което води до спиране на електрозахранването и оставя милиони хора без отопление, до момента в който температурите се намаляват.

" За да преживеем тази зима, би трябвало да бъдем още по-устойчиви и още по-единни от всеки път ", сподели Зеленски във вечерното си послание към нацията.

" Не можем да допуснем каквито и да било вътрешни спорове и стачки, които могат да отслабят всички ни, даже в случай че някой там си мисли, че това по някакъв метод ще го укрепи персонално ".

Западните страни осъдиха вълните от съветски въздушни удари по гражданската и енергийната инфраструктура.

Заместник-министърът по политическите въпроси на Съединени американски щати Виктория Нюланд съобщи, че съветският президент Владимир Путин извежда войната на ново равнище на " безчовечие ", като се пробва да изключи осветлението и топлината на цивилни жители.

Кметът на Киев Виталий Кличко съобщи в Telegram, че от през днешния ден спиранията на електрозахранването ще бъдат лимитирани до планувани " стабилизиращи " спирания, с цел да се възвърне работата на мрежата, само че добави, че обстановката остава " сложна ".

Най-големият снабдител на електрическа енергия в страната, ДТЕК, заяви, че са планувани спирания на електрозахранването в три други района - Одеса, Донецк и Днепропетровск в южната и източната част на Украйна.

В Херсон, останал значително без ток, когато съветските сили напуснаха южния град предишния месец, регионалният шеф съобщи, че 85 % от потребителите към този момент имат електричество./БГНЕС, Ройтерс

Киев / Украйна
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР