Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Германия тази нощ

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски пристигна в Германия тази нощ
Коментари Харесай

Зеленски в Берлин, за да обсъжда оръжейните доставки за Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски дойде в Германия тази нощ след еднодневна аудиенция в Италия, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Това е негова първа аудиенция в Германия от началото на съветската инвазия в Украйна.

" Вече съм в Берлин ", написа Зеленски в акаунта си в Туитър и добави, че визитата му ще бъде отдадено на въпроса за един доста значим пакет от оръжейни доставки за неговата страна, по-специално системи за противовъздушна защита.

Already in Berlin. Weapons. Powerful package. Air defense. Reconstruction. EU. NATO. Security.
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa)

Точно през вчерашния ден немското държавно управление разгласи, че приготвя нов проект за оръжейни доставки за Украйна на стойност 2,7 милиарда евро. Той ще включва по-специално 30 танка " Леопард 1 ", доста бронирана техника, дронове, системи за противовъздушна защита, ракети и муниции.

В Германия Зеленски ще има срещи в Берлин, съгласно немски медии, с президента Франк-Валтер Щайнмайер и с канцлера Олаф Шолц. Следобед ще отпътува за Аахен, където ще му бъде връчена премията " Карл Велики ".

Наградата, учредена през 1950 година, бе присъдена на Зеленски и на украинския народ предишния декември за напъните им да се опълчват на съветската офанзива против Украйна.

Миналата година с оценката бе отличена беларуската опозиционна лидерка Светлана Тихановска и нейни две колежки. Сред предходните лауреати на премията са и папа Франциск, Ангела Меркел и Еманюел Макрон. Отличието се връчва за работа в интерес на европейското обединяване.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР