Президентът на Украйна Володимир Зеленски представи решението на Съвета за

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски представи решението на Съвета за
Коментари Харесай

Киев наложи санкции на семейството на Лавров

Президентът на Украйна Володимир Зеленски показа решението на Съвета за национална сигурност и защита за наказания против брачната половинка и дъщерята на съветския външен министър Сергей Лавров.

Според текста на документа, оповестен на уеб страницата на украинския държавен глава, на Мария Александровна Лаврова (родена през 1950 г.) и Екатерина Сергеевна Винокурова (родена през 1983 г.) са наложени персонални наказания за период от 10 години. В тях се плануват 13 ограничаващи ограничения, в това число заледяване на активи и възбрана за придобиване на поземлени парцели.

Подобни наказания са наложени и на брачна половинка на Екатерина - Александър Винокуров (роден през 1982 година, предприемач и президент на Marathon Group).

По-рано Зеленски внесе решение на Съвета за национална сигурност и защита за налагане на наказания против брачната половинка на президента на Беларус Александър Лукашенко - Галина.

Според текста на документа, оповестен на уеб страницата на украинския държавен глава, глобите против Галина Лукашенко са наложени за 10 години. Те плануват 13 ограничаващи ограничения, в това число блокиране на активи и възбрана за закупуване на имоти.

Със своите укази Зеленски е наложил наказания на 2507 физически лица и 1374 компании. Санкциите са наложени, наред с другото, на Държавния военнопромишлен комитет на Беларус, както и на Държавното външнотърговско унитарно дружество " Белспецвнещехника ", " Отбранителни начинания " и " Научно-производствено дружество ОКБ ТСП ".

На 9 юни украинският президент наложи безсрочни наказания против съветския президент Владимир Путин и други съветски водачи, в това число против съвсем всички членове на съветското държавно управление, сред които Сергей Лавров. Общо бяха наложени наказания на 35 души.

По-рано в четвъртък пък съветският президент Владимир Путин подари на някогашния министър председател на Италия водка за рождения му ден, което евентуално нарушава глобите на Европейския съюз.

Говорител на Европейска комисия удостовери пред немската организация Bietigheimer Zeitung,че през април 2022 година е взето решение да се забрани вносътна артикули от Русия към Европейски Съюз, като към това влизат испиртни питиета, в това число водка.

Съответното правно основаниене планува изключение за дарове. Държавите-членки дават отговор за използването на глобите на Европейски Съюз. Властите в Италия би трябвало да дефинират кой е виновен за хипотетичното нарушаване на глобите.

Берлускони сподели, че Путин му е изпратил 20 бутилки водка за рождения му ден. С изказванията си за съветския президент той още веднъж подхрани подозренията по отношение на решимостта на бъдещото държавно управление да предприеме дейности против Москва.

Политикът, който навърши 86 години на 29 септември, съобщи, че още веднъж е в контакт с шефа на Кремъл, описвайки го като един от петте си най-хубави другари.

Европейската комисия не преглежда обособени случаи за това по какъв начин ще се ползват глобите, заявава представителят на Европейска комисия. По отношение на нарушаванията на глобите те могат да бъдат докладвани на способените национални органи на страните членки или анонимно посредством инструмента на Европейски Съюз за лицата, сигнализиращи за нередности.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР