Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция,
Коментари Харесай

Зеленски постави рекорд - даде 14-часова пресконференция

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сложи връх, като даде конференция, траяла 14 часа, съобщи Асошиейтед прес.

Канцеларията на Зеленски разгласи, че той е сложил нов международен връх за най-дълга конференция на държавен водач. Фидел Кастро, Владимир Путин и Уго Чавес не биха могли да се мерят с неговото достижение, а събитието подходящо беше наречено " медиен маратон ".

Според украинската национална организация на върховете това е най-дългата конференция в историята. Почти осем часа след началото на конференцията, която се състоя в шикозно заведение в центъра на Киев, представител на организацията стана и разгласи новия връх. Досегашният се държеше от президента на Беларус Александър Лукашенко с конференция над седем часа, отбелязва Франс прес.

Зеленски разиска редица тематики със стотици публицисти - спорът в Източна Украйна, връзките с Русия и телефонния си диалог с Доналд Тръмп, поради който президентът на Съединени американски щати в този момент е застрашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Зеленски показа, че е получил инжекции за укрепване на гласните струни преди рекордната му конференция, съобщи Българска телеграфна агенция.

Украинският президент сподели, че не е сигурен дали ще позволи на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в Съединени американски щати по следствието за импийчмънт на Тръмп, показва Ройтерс.

Ермак се срещна в Мадрид с персоналния юрист на Тръмп Руди Джулиани няколко дни след телефонния диалог от 25 юли сред двамата президенти, в който Тръмп прикани Зеленски да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Зеленски съобщи, че е срещу автономност на Донбас, показва ТАСС.

" Не имам вяра на анкетите, че 34 % от хората в страната ни поддържат обособяване на тези територии. Не съм подготвен да дам статут на автономност на тези територии " на Източна Украйна, съобщи Зеленски.

Той добави, че след изтеглянето на войските от Донбас там съгласно него би трябвало да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР