Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски постави рекорд, като даде пресконференция,
Коментари Харесай

Зеленски постави невероятен нов световен рекорд

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сложи връх, като даде конференция, траяла 14 часа. Това оповестява Асошиейтед прес.

Канцеларията на Зеленски разгласи, че той е сложил нов международен връх за най-дълга конференция на държавен водач.

Фидел Кастро, Владимир Путин и Уго Чавес не биха могли да се мерят с неговото достижение, а събитието подходящо беше наречено "медиен маратон ".

Според украинската национална организация на върховете това е най-дългата конференция в историята.

Почти осем часа след началото на конференцията, която се състоя в шикозно заведение в центъра на Киев, представител на организацията стана и разгласи новия връх.

Досегашният се държеше от президента на Беларус Александър Лукашенко с конференция над седем часа.

Зеленски разиска редица тематики със стотици публицисти - спорът в Източна Украйна, връзките с Русия и телефонния си диалог с Доналд Тръмп, поради който президентът на Съединени американски щати в този момент е застрашен с процедура за импийчмънт от демократите.

Зеленски показа, че е получил инжекции за укрепване на гласните струни преди рекордната му конференция.

Украинският президент сподели, че не е сигурен дали ще позволи на сътрудника си Андрий Ермак да даде показания в Съединени американски щати по следствието за импийчмънт на Тръмп.

Ермак се срещна в Мадрид с персоналния юрист на Тръмп Руди Джулиани няколко дни след телефонния диалог от 25 юли сред двамата президенти, в който Тръмп прикани Зеленски да проверява някогашния вицепрезидент Джо Байдън.

Зеленски съобщи, че е срещу автономност на Донбас.

"Не имам вяра на анкетите, че 34 % от хората в страната ни поддържат обособяване на тези територии. Не съм подготвен да дам статут на автономност на тези територии " на Източна Украйна, съобщи Зеленски.

Той добави, че след изтеглянето на войските от Донбас там съгласно него би трябвало да останат украинската полиция и миротворците от Организацията за сигурност и съдействие в Европа.
Вірю, що разом з міжнародними партнерами політико-дипломатичним шляхом ми повернемо наші території, припинимо війну та досягнемо миру. Тоді пліч-о-пліч з державами-членами Организация на обединените нации ми без бар’єрів йтимемо до інших Цілей сталого розвитку: нового світу без бідності, голоду, недуг і війн pic.twitter.com/OMCGmtHEct
— Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) 24 септември 2019 г.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР