Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Днипро в Югоизточна

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Днипро в Югоизточна
Коментари Харесай

Зеленски обсъди доставките за фронта в град Днипро


Президентът на Украйна Володимир Зеленски посети град Днипро в Югоизточна Украйна в четвъртък, с цел да разиска обстановката на бойното поле, доставките за войските и това по какъв начин да се укрепи въздушната защита, предава Ройтерс.

" Започнахме работния ден в Днипро ", сподели Зеленски в приложението за известия " Телеграм " във видеозапис, на който той води среща с военни командири и държавни чиновници.

" Както постоянно, ние обръщаме огромно внимание на доставките на муниции за нашите войски. Ефективността на потреблението на съществуващите системи за противовъздушна защита и укрепването на въздушния щит, като се вземат поради доставките от сътрудници ", сподели той.

Град Днипро, значим стопански център в Югоизточна Украйна, е близо до фронтовата линия, която се простира от Херсон на юг, през региона на Донбас и по-нататък на север до Харковска област.

Градът имаше предвоенно население от към 1 милион души и се трансформира в логистичен и филантропичен център за Украйна след пълномащабното навлизане на Русия на 24 февруари 2022 година

Зеленски сподели, че е разискал обзор на наборните служби в цялата страна, който беше стартиран след голям брой и недоволства по отношение на процеса на готовност.

" Комплексната инспекция... е към своя край. Единадесет области са под специфичен надзор ", сподели той.

По-рано в четвъртък украински публични лица споделиха, че съветските сили са блъснали пристанищна инфраструктура в Одеска област при, убивайки охранител и повреждайки товарен терминал.
 Украйна настава по южния фронт
Украйна настава по южния фронт

Осъществен е начален пробив в Запорожка област
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР