Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа предложения от него по-рано

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа предложения от него по-рано
Коментари Харесай

Зеленски подписа закон срещу олигарсите

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подписа оферти от него по-рано през годината и признат от Народното събрание закон за попречване на закани за националната сигурност, свързани с въздействието на олигарсите, заяви ТАСС. 

" Демокрацията е закон и тъждество. Подписах закон  против олигарсите, който радикално трансформира връзките сред огромния бизнес и политиците. Сега всички стопански играчи ще бъдат равни пред закона и няма да могат да си купуват политически привилегии ", написа Зеленски. в  Туитър

В същото време той добави, че няма да допусне " нарушение на закона ".

Законът беше утвърден на първо четене през юли. В него се показва кой може да бъде избран като олигарх и се планува, че тези, които дават отговор на посочените критерии, би трябвало да се записват като такива и няма да имат право да финансират политически партии и да вземат участие в приватизация. От тях ще се изисква също всяка година да подават декларация за приходите си. Законът дава на Националния съвет за сигурност и защита, управителен от президента на Украйнаq правото да дефинира кой дава отговор на критериите да бъде дефиниран като олигарх.

Съгласно наредбите на нормативния акт водещи държавни представители, включително президентът, министър председателят и ръководителят на централната банка ще би трябвало да заявяват взаимоотношенията си с олигарси, в случай че са имали такива.

Зеленски съобщи през юли, че този закон е необходим, с цел да отбрани страната от авторитетни предприемачи, които са корумпирали политическата ѝ система в продължение на десетилетия. Неговите съперници показват безпокойство, че законът ще се ползва селективно и ще концентрира повече власт в ръцете на президента.

" Благодарение на закона против олигарсите Украйна получава исторически късмет да построи една цивилизована и ясна връзка сред огромния бизнес и  страната ", акцентира той. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР