Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново заяви, че партията му

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски отново заяви, че партията му
Коментари Харесай

Планът на Зеленски: край на депутатския имунитет в Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски още веднъж съобщи, че партията му „ Слуга на народа “ възнамерява да анулира депутатската цялост. Това той сподели на партийния конгрес в Киев.

„ Хората, които през днешния ден се събраха, няма да ни подведат. Те не влизат в Народното събрание поради имунитета, защото ние ще го премахнем “, уточни украинският водач, представен от „ Интерфакс “. По време на акцията си той сочеше равенството на всички пред закона като главен принцип. Първите закони, които ще внесем, когато вземем властта, ще бъдат тези за депутатската и президентската цялост, прецизираха от щаба му.

След церемонията по встъпването на власт на 20 май Зеленски изиска от Върховната рада да одобри закон за анулацията на депутатския имунитет. Също тогава той разгласи разформироване на Народното събрание. Предсрочните парламентарни избори в Украйна са планувани за 21 юли.

Партията „ Слуга на народа “ ще взе участие със 100 претенденти за депутати. Сред тях ще са специалисти от президентската акция, хора районите, както и тези, които са определени посредством интернет и онлайн-проектите на партията, които носят „ прелестни хрумвания “ за реализация в Народното събрание.

По-рано стана ясно, че някогашният държавен глава на Украйна и водач на партията „ Европейска взаимност “ Петро Порошенко ще оглави листата за изборите. Бившият президент на Грузия и ексгубернатор на Одеса Михаил Саакашвили заяви, че партията му ще взе участие независимо в парламентарните избори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР