Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини ООН, че не изпълнява

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обвини ООН, че не изпълнява
Коментари Харесай

Володимир Зеленски обвини ООН, че не изпълнява функциите си

Президентът на Украйна Володимир Зеленски упрекна Организация на обединените нации, че не извършва функционалностите си, откакто се обърна с тирада към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, в която очерта лист на хипотетичните съветски зверства, в това число в украинския град Буча, съобщи БНР.

Във видеообръщение тази нощ към украинския народ Зеленски сподели:

„ Съветът за сигурност на Организация на обединените нации съществува, само че няма сигурност в света, за никого. Това значи, че Организацията на обединените народи сега не е в положение да извършва функционалностите, за които е основана. Има единствено една страна, която е отговорна за това - Русия, която дискредитира Организация на обединените нации и всички други интернационалните институции, в които взе участие. Всъщност, не тъкмо взе участие, а се пробва да блокира всичко градивно и да употребява световната архитектура, с цел да популяризира неистини и да оправдава злото, което прави. “

Руският министър на външните работи Сергей Лавров назова събитията в украинския град Буча „ провокация “, чиято цел е да провали мирните договаряния сред Москва и Киев. Той прикани Украйна и западните ѝ съдружници да се отнесат по-отговорно към преговорния развой.

Френският президент Еманюел Макрон и украинският му сътрудник Володимир Зеленски са разискали нощес ограничения, които да подсигуряват, че осъществените в град Буча убийства няма да останат ненаказани, съобщи ДПА.

Франция е предоставила особено 490 000 евро на Международния углавен съд, за да помогне решаването на случая, оповестиха източници от френското президентство след диалога, траял към час. Освен това Париж може да даде на съда двама съдии и 10 жандармеристи.

Зеленски е помолил Макрон да помогне на хората в обсадения град Мариупол, съобщи Асошиейтед прес.

Междувременно Испания стана следващият член на Европейски Съюз, който разгласи експулсирането на съветски дипломати. Подобни решения през вчерашния ден взеха Италия, Дания и Швеция, които последваха Франция и Германия.

В Брюксел ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, която ще посети Киев тази седмица, упрекна Русия, че води безмилостна война против украинския народ.

Забраната за импорт на съветски въглища - за която се твърди, че ще коства на Москва четири милиарда евро годишно - беше най-удивителната мярка в последния кръг от препоръчани наказания на Европейски Съюз. Все още няма съглашение за възбрана на вноса на съветски нефт и газ.

Очаква се Съединени американски щати също да удължат личните си наказания против Русия и съгласно известията те ще се насочат към двете дъщери на Путин и най-голямата съветска банка.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР