Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова условието, при което Киев

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова условието, при което Киев
Коментари Харесай

Зеленски назова условието за преговори с Москва

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова изискването, при което Киев ще стартира договаряния с Москва за споразумяване на украинския спор. Според Зеленски преговорният развой може да стартира единствено след изтеглянето на съветските войски от териториите под техен надзор.

Зеленски направи такова изказване след приключването на тристранната среща с Ердоган и Гутериш, която се организира в Лвов в четвъртък, 18 август, оповестява Анадолската организация.

По-рано беше обявено, че след среща с Ердоган и Зеленски генералният секретар на Организация на обединените нации Гутериш е декларирал нуждата да се подсигурява сигурността на АЕЦ Запорожие и е призовал за нейното демилитаризиране.

В същото време президентът на Украйна Володимир Зеленски, след среща с Антониу Гутериш, сложи Организация на обединените нации виновна за сигурността на Запорожката атомна електроцентрала и съобщи, че „ сигурността “ на Запорожката атомна електроцентрала би трябвало да бъде обезпечена от Организация на обединените нации.

След края на тристранната среща турският президент Ердоган сподели, че желае да опише на съветския президент Путин за договарянията в Лвов.

Превод: GlasNews

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР