Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече Крим своя земя и

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече Крим своя земя и
Коментари Харесай

Зеленски: Крим е наша земя и скоро ще ви я върна!

Президентът на Украйна Володимир Зеленски назова Крим своя земя и даде обещание, че полуостровът в никакъв случай няма да бъде " съветска територия ". Това акцентира той в изявление за украинския държавен ефирен канал " Дом ", който излъчва в териториите на Донбас, които не са следени от Киев, както и в анексирания от Русия Крим.

" Това е моя земя, това не е тяхна земя. Те няма да бъдат тук, техните генерации няма да порастват тук. Това в никакъв случай няма да бъде съветска територия. Просто в никакъв случай. Хората, които са окупирали, в никакъв случай няма да обичат Крим по този начин, както ние ", посочи Зеленски на съветски, спомняйки си туристическата си младост в Крим.

" Рапани с песъчинки, походи на Ай-Петри с палатки, скокове от 13-метрова канара в морето, с цел да удивя бъдещата си брачна половинка. Следователно възвръщането (на Крим в Украйна) е въпрос на време ", заключи той.

На 23 август в Киев ще се състои първата среща на високо ниво " Кримска платформа ", инициирана от Зеленски. По думите му това ще бъде невиждано интернационално събитие за Украйна, в което 29 страни към този момент са дали единодушие да вземат участие.

Зеленски инициира основаването на " Кримска платформа " за съгласуване на напъните на интернационално ниво за възвръщане на полуострова под юрисдикцията на Украйна. Работата на самодейността би трябвало да стартира с по този начин наречената встъпителна среща на високо ниво на 23 август.

Планира се тя да работи на няколко равнища: държавни и държавни ръководители, ръководители на външно министерство, депутати, във формата на експертна мрежа. Киев чака вследствие на самодейността да бъде призната взаимна декларация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР