Президентът на Украйна Володимир Зеленски, коментирайки възможността за имунизацията на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, коментирайки възможността за имунизацията на
Коментари Харесай

Зеленски за отказа на Украйна от Спутник V: Украинците не са опитни зайчета

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, разяснявайки опцията за имунизацията на украинците против ковид с съветската ваксина " Спутник V ", настоя, че " украинците не са зайци ", като не може се опитва върху тях.

По-рано Зеленски разгласи, че Украйна е получила удостоверение за доставката през февруари на 12 млн. дози COVID-19 ваксини от AstraZeneca и Novavax.

" Няма никаква публична информация, че създадената в Русия " Спутник V " е обезпечена и дава резултат от 90-91%. Няма такова удостоверение както от СЗО, по този начин и от водещи специалисти... Смятам, че жителите на Украйна са хора, извинете ме за това съпоставяне, а не зайци. И ние нямаме право да опитвам върху тях ", разяснява Зеленски по време на конгрес по тематиката за ковид, отговаряйки на въпрос дали може да се случи по този начин, че украинците да бъдат имунизирани със " Спутник V ".

Научното списание Lancet предходната седмица разгласява резултатите от третата фаза на клиничните изпитвания на " Sputnik V ", потвърждавайки високата резултатност и сигурност на имунизацията. По време на третия стадий от клиничните изпитвания " Спутник V " е демонстрирала високи равнища на резултатност, имуногенност и сигурност - ефикасността на имунизацията е 91,6%. Ваксината обезпечава цялостна отбрана против тежки случаи на новата коронавирусна зараза.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР