Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по
Коментари Харесай

Макрон подкрепя идеята на Зеленски за нови преговори за мир в Донбас

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че е разговарял по телефона с френския си сътрудник през днешния ден и че Еманюел Макрон е подкрепил неговата самодейност за нов кръг от четиристранни договаряния за реализиране на мир в Донбас, съобщи Ройтерс.

Украйна желае нови диалози в по този начин наречения Нормандски формат, в която вземат участие тя, Франция, Германия и Русия. Зеленски по-рано настоя пред съветския президент Владимир Путин за възобновяване на договарянията за мир, откакто четирима украински военни бяха убити при обстрел в Донбас през вчерашния ден, предава Българска телеграфна агенция.

Същевременно ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска национална република Леонид Пасечник предложения Зеленски да посети Луганск за директни договаряния за методите за реализиране на мир в Донбас, съобщи ТАСС. Пасечник заяви това по време на директна линия с жителите на Украйна, на чиито въпроси той отговаряше. Въпроси бяха заложени от 2357 души от 35 града и села на Украйна. По време на директната линия Пасечник сподели, че ще бъде обезпечена сигурността на Зеленски, в случай че той одобри да посети Луганск. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР