Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че е разговарял по
Коментари Харесай

Макрон подкрепил инициативата на Зеленски за нов кръг от преговори за Украйна в Нормандски формат

Президентът на Украйна Володимир Зеленски сподели, че е разговарял по телефона с френския си сътрудник през днешния ден и че Еманюел Макрон е подкрепил неговата самодейност за нов кръг от четиристранни договаряния за реализиране на мир в Донбас, съобщи Ройтерс.

Украйна желае нови диалози в по този начин наречения Нормандски формат, в който вземат участие тя, Франция, Германия и Русия. Зеленски по-рано настоя пред съветския президент Владимир Путин за възобновяване на договарянията за мир, откакто четирима украински военни бяха убити при обстрел в Донбас през вчерашния ден.

Същевременно ръководителят на самопровъзгласилата се Луганска национална република Леонид Пасечник предложения Зеленски да посети Луганск за директни договаряния за методите за реализиране на мир в Донбас, съобщи ТАСС. Пасечник заяви това по време на директна линия с жителите на Украйна, на чиито въпроси той отговаряше. Въпроси бяха заложени от 2357 души от 35 града и села на Украйна. По време на директната линия Пасечник сподели, че ще бъде обезпечена сигурността на Зеленски, в случай че той одобри да посети Луганск.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР