Президентът на Украйна Володимир Зеленски иска единствено директни разговори с

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски иска единствено директни разговори с
Коментари Харесай

Зеленски иска директни разговори с Путин

Президентът на Украйна Володимир Зеленски желае само директни диалози с Владимир Путин, а не посредством медиатори. Това изявление той направи по видеоконферентна връзка с участници в работна закуска в границите на Световния стопански конгрес в Давос, проведена от Украйна.

Зеленски добави, че в случай че съветският президент схваща действителността, има опция да се откри дипломатически път за излизане от спора в Украйна. По думите му Москва би трябвало да изтегли войските си до границите и линиите преди началото на съветската инвазия, почнала на 24 февруари. " Това би трябвало да е първата стъпка към диалозите ", добави той.

По време на видеоконферентната връзка Зеленски разкритикува неналичието на единение сред западните страни по отношение на войната в Украйна. " Моят въпрос е: Има ли единение на процедура в Запада? Аз не виждам такова единение ", добави той и съобщи, че има потребност от поддръжката на единна Европа.

Президентът на Украйна сервира съболезнованията си на околните на жертвите в всеобщата пукотевица в начално учебно заведение в американския щат Тексас.

" Искам да изкажа моите съболезнования на всички близки и на фамилиите на децата, които бяха убити в ужасяващата пукотевица в учебно заведение в Тексас. Ужасно е да има жертви на стрелби в спокойно време. Това се случва на всички места, това се случва по света, това се случва явно и в обществата в мир ", сподели Зеленски.
ТЕМА преди 2 часа 1348 преди 13 часа 1445 преди 14 часа 2764
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР