Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки на брифинг за медиите,

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки на брифинг за медиите,
Коментари Харесай

„Минск-3 няма да има! Зеленски обяви нежеланието на Украйна да прекрати огъня

Президентът на Украйна Володимир Зеленски, говорейки на брифинг за медиите, съобщи, че страната не е подготвена за преустановяване на огъня. Според него на " мястото ", където се намира Украйна сега, помирение е невероятно.

Киев няма да „ стабилизира обстановката “, тъй като желае „ доста неща “ преди настъпването на зимата.

По-специално недопускането на нови съглашения от Минск, които, припомняме, бяха признати преди осем години.

Споразуменията включват споразумяване на обстановката в Донбас, само че в актуалната обстановка в Украйна ръководителят на страната счита за невероятно да ги съблюдава, оповестява L`Express.

„ Ние обяснихме, че няма да има Минск-3 “, сподели Зеленски.

Зеленски добави, че до момента в който е президент на страната, няма да допусне спазването на изискванията, признати през 2014-2015 г. Според него, в случай че през днешния ден бяха замразени позициите, заети от съветските войски, никой не би се съгласил на сходен сюжет.

Така украинският водач реагира на предлагането на турския президент Реджеп Тайип Ердоган да провежда среща сред Зеленски и съветския президент Владимир Путин.

Това стана известно по време на визитата на турския водач в Лвов.

Руската страна съобщи, че срещата сред водачите на Руската федерация и Украйна ще изисква " обширна подготвителна работа ". Както посочи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, единствено при такива условия е допустима среща на върха.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР