Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел редовно заседание на

...
Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел редовно заседание на
Коментари Харесай

Защита на енергетиката и ситуацията на фронта: Зеленски проведе заседание на Ставката

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е провел постоянно съвещание на Ставката на Върховния главнокомандващ за обстановката на фронтовата линия и отбраната на енергийната инфраструктура от съветските офанзиви, възобновяване на развалените енергийни уреди и обезпечаването на електричество за популацията. Това заяви президентът в канала си в Телеграм, предава Укринформ .

" Изслушахме отчетите на командирите на войските на оперативните региони за настоящата конюнктура на фронтовата линия и разгледахме евентуалните дейности на съперника в близко бъдеще. Особено внимание беше отделено на образуването на надеждна отбрана на енергийната мрежа на страната от въздушни офанзиви на съветската войска “, отбелязва  Зеленски.

Също по този начин, съгласно него, участниците в срещата са се съсредоточили върху процеса на възобновяване на енергийните уреди, които са били развалени вследствие на скорошните удари на съветски ракети и безпилотни самолети камикадзе.

Освен това президентът означи, че са прегледани различни способи за краткотрайно обезпечаване на популацията и предприятията с електричество и връзки, до момента в който не престават възстановителните работи.

" Увеличаваме оптимално напъните си за сигурността на оборудванията на енергийната инфраструктура. И би трябвало да помним, че всеки от изключените ненужни електрически уреди е принос за по-бързото възобновяване на устойчиво и непрекъснато електрозахранване в цяла Украйна “, акцентира Зеленски.

От 10 октомври Русия прави масирани офанзиви с ракети и ирански безпилотни самолети-камикадзе против енергийни и други обекти на гражданската инфраструктура.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР